Bicibús i Bus-a-peu

Des de l’AMPA volem fomentar els desplaçaments a l’escola a peu o en bicicleta, perquè són més sostenibles, més saludables i contribueixen a l’autonomia dels infants. Per això, hem posat en marxa dues iniciatives que ja funcionen amb èxit en altres ciutats europees i estatals: el “bicibús” i el “bus a peu”.

En què consisteixen?

Es tracta d’organitzar una ruta amb diferents parades i horaris (com una línia d’autobús) que passi per diferents punts de la ciutat i finalitzi a l’escola.

Com el seu nom indica, en el cas del bicibús, els participants es desplacen amb bicicleta, i en el cas del bus a peu, van caminant.

Tant en un “bus” com en l’altre, els nens i nenes van acompanyats d’adults.

El fet de moure’s de forma grupal fa més segur el desplaçament (especialment en el cas de la bicicleta) i afavoreix que els nens i nenes, a mesura que es vagin fent grans, puguin començar a anar sols a l’escola (per exemple, els alumnes de cicle superior).

Com participar-hi

Hem creat un grup de Telegram per cada línia de bus, entreu al grup de la línia que us interessi, i podreu comunicar-vos amb la resta d’usuaris i seguir la geolocalització en directe del bus:

LB1 🔵 (Bicibús) – Plaça dels Tallarets – Samuntada 👉 TEMPORALMENT ATURADA

https://t.me/joinchat/LbD8Lx2MMP-yFHQbn36Oxg

LB5 🟢 (Bicibús) – Plaça dels Avis – Samuntada LÍNEA NOVA!!

https://t.me/joinchat/LbD8Lx2MMP-yFHQbn36Oxg

LP1 🟣 (Bus a peu) – Plaça Catalunya – Samuntada

https://t.me/joinchat/I3nzsxjrYd240pgR4TOLQw

LP2 🟠 (Bus a peu) – Plaça Espanya – Samuntada

https://t.me/joinchat/LbD8LxrzeuKrATsQRKHufQ

Recorreguts

Accediu al mapa a través del següent enllaç i hi trobareu tota la informació sobre les parades i els horaris (si cliqueu sobre la línia de color, us apareixerà el llistat de parades i si cliqueu sobre cada parada, en el mapa, us sortirà l’horari).

Normativa

El Bicibús i el Bus a peu NO són un servei que es pugui contractar, sinó que funcionen amb el voluntariat de les famílies. S’entén que els voluntaris faran tot el possible per vetllar pel bon funcionament de l’activitat i que el risc 0 no existeix.

  • Cada familiar/tutor/a és responsable dels infants al seu càrrec. De moment, i durant el temps de prova, tot infant haurà d’anar acompanyat del seu familiar/tutor/a.
  • Hi haurà una persona al capdavant que serà el “CONDUCTOR” i una altra a la cua, a qui anomenarem “REVISOR”. Aquestes persones estaran identificades i no es podrà passar per davant (en el cas del conductor) o situar-se per darrere (en el cas del revisor).
  • Els creuaments es faran en massa. Si canvia el color del semàfor a mig creuar, es continuarà el pas de tot el grup sense deixar ningú enrere, perquè és l’única manera de fer-ho amb seguretat. 
  • Els adults explicaran als infants les normes de funcionament abans de participar a l’activitat: la importància de mantenir una velocitat adequada a la resta, sense perdre de vista els seus referents, respectant el cap i la cua i les dinàmiques de creuament.
  • Una persona del grup compartirà la geolocalització en directe.
  • Cal ser puntuals. NO s’esperarà a ningú a la parada
  • Recomanem l’ús d’armilles reflectants per anar el més visibles possible. En el cas del bicibús, és obligatori l’ús de casc tant en infants com en adults.

Envieu-nos els vostres comentaris, dubtes o suggeriments a info@ampasamuntada.cat