Actualitat

Enquesta sobre mobilitat i accessibilitat a l’escola

Aquesta setmana us hem fet arribar a totes les famílies una enquesta sobre mobilitat i accessibilitat a l’escola. Alguns pares i mares ens heu fet notar que en el document no s’explica ni qui recull les dades ni per a què, i que això pot generar desconfiança a l’hora de respondre.

L’enquesta que heu rebut és un document elaborat per la Comissió de camí escolar de l’AMPA, juntament amb l’escola. Aquesta comissió, tal i com vam explicar a la passada assemblea general, i com heu pogut veure a la presentació de l’AMPA que us vam fer arribar per Telgram i via web, està treballant en l’elaboració d’un camí escolar a Sabadell.

Què és un camí escolar?

Els camins escolars són itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d’accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu o en bicicleta, fomentant així una activitat física diària que ajuda a disminuir l’obesitat infantil i potencia la seva autonomia personal.

El nostre projecte

La Comissió de camí escolar està fent un estudi dels recorreguts dels infants de casa a l’escola i està analitzant la seguretat d’aquests itineraris (temps dels semàfors, estat de les voreres, perillositat de les cruïlles…). Amb aquesta informació, s’elaborarà un projecte de millora d’aquests recorreguts. Aquest projecte es farà en col·laboració amb l’escola i amb el recolzament de l’Ajuntament.

Els objectius que ens hem marcat són:

  • Seguretat per les famílies i l’alumnat en els recorreguts escolars.
  • Autonomia dels nens i nenes.
  • Foment d’un estil de vida saludable.
  • Reducció del transport motoritzat a l’entorn de les escoles i a la ciutat (menys sorolls, menys contaminació…).
  • Foment del transport públic.
  • Civisme de la ciutadania.

L’enquesta

És per aquest motiu que hem elaborat una enquesta per poder recollir la informació necessària per tirar endavant aquest projecte.

Si no voleu donar les vostres dades exactes, podeu no respondre l’apartat del nom de l’infant i el curs, i donar una adreça aproximada (no cal especificar número). Però, per poder fer una proposta de camí escolar que s’ajusti a les necessitats de l’alumnat de l’escola, és important que respongueu la resta del qüestionari.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.